Complex esportiu al casc antic, Parc de la Ciutadella, Barcelona. Espanya.

Integració a l’edifici de l’antiga muralla (cronològicament és la tercera de Barcelona i pertany a la fortificació militar que va fer construir el rei Felip d’Anjou el 1716). Aquesta muralla es troba al solar i s’emplaçarà als soterranis del nou edifici; es mantindrà, rehabilitarà i mostrarà per poder ser vista. El paper de la muralla a l’obra és de vital importància en tots els aspectes. Projecte i obra giren entorn d’ella.

 

Integració de l’edifici al singular entorn existent, ric en naturalesa per tractar-se actualment del Parc de la Ciutadella. L’edifici consta de dues pistes de bàsquet (una interior i una altra exterior), dues piscines (una soterrada en soterrani i una altra a la coberta), dos nuclis d’escales, sales de fitness, bar i altres compartiments.

 

La urbanització i vegetació noves que envolten l’edifici són singulars, atès que s’hi preveuen nombrosos desplaçaments de palmeres, arbres centenaris i un llac que pertanyen al Zoo de Barcelona, tot adaptant-se a les noves exigències del Zoo entorn a les tretze gàbies del nou aviari pertanyent al projecte. Aquestes gàbies d’estrany disseny són irregulars i es troben estratègicament entre les palmeres, arbres i arbustos emplaçats.